Merel Nelissen

Mijn naam is Merel Nelissen. Ik ben geboren op 14 februari 1993 in Venray.
Inmiddels woon ik met veel plezier in Zwolle samen met mijn vriend Steef. 
Ik ben dol op in de natuur zijn, moestuinieren, dansen, nieuwe dingen leren en spontane ontmoetingen. En mijn hart gaat sneller kloppen van het creëren van een veilige en heilige plek waar jij jezelf en we elkaar kunnen zien voor wie we in essentie Zijn.
 

Ik ben dit werk niet zomaar gaan doen. De behoefte naar innerlijke vrijheid en duurzame gezondheid is iets wat ik deel met jou. Ik heb daarvoor mijn eigen innerlijke pad en diverse opleidingen gevolgd die enerzijds ervoor zorgen dat ik vrijer en vitaler in het leven sta en die mij anderzijds in staat stellen om mensen zoals jij te begeleiden naar een vrijer en authentieker leven.

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de mens

De vraag die mij altijd heeft geïntrigeerd: ‘Wat beweegt mensen om te doen wat ze doen, om te zijn wie ze zijn?’. Na de HBO studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, werkte ik binnen diverse functies in de GGZ, verslavingszorg en gehandicaptenzorg. Maar al snel voelde ik ontevredenheid over de aanpak binnen de reguliere zorg. Het voelde alsof we vaak brandjes aan de oppervlakte aan het blussen waren. Ik wilde tot de kern komen, de vraag achter de vraag ontdekken en de diepere oorzaak van klachten behandelen. Ik miste een holistische visie en een lichaamsgerichte aanpak, die mijn inziens nodig waren om bij te dragen aan een duurzaam herstel. Bij de Rebalancing School (inmiddels Rebalancing Centrum) volgde ik de driejarige, gecertificeerde beroepsopleiding op hbo-niveau tot Rebalancer en liet ik me bijscholen om als therapeut anderen óók op een lichaamsgerichte manier te kunnen begeleiden bij hun vragen en uitdagingen op het levenspad.

Mijn eigen innerlijke reis

Ik weet zelf maar al te goed hoe het is om tegen de grenzen van mezelf, mijn lijf en de grenzen van onze maatschappij aan te lopen. Op jonge leeftijd (12 jaar) kreeg ik last van diverse lichamelijke en psychische klachten. Vanaf 2012 startte daardoor een intensief bewustwordingstraject met tal van reguliere én alternatieve therapieën en ontwikkelingstrajecten  met een aanhoudende nieuwsgierigheid en grote bereidheid om naar mezelf te kijken. En die innerlijke reis is nooit meer gestopt. Ik kreeg zicht op patronen zoals perfectionisme, hard werken, serieusheid, doelgerichtheid, altijd voor de ander klaarstaan. Patronen die er vroeger voor gezorgd hadden dat ik kon overleven, maar me inmiddels in de weg waren gaan zitten. Ik leerde oordeelloos aanwezig te zijn met dat wat er was. Het leven vanuit inclusiviteit in al zijn kleuren te omarmen. Ik leerde grenzen stellen, hulp vragen én ontvangen, mijn ruimte innemen. Ik begon me steeds veiliger in mezelf te voelen en daardoor steeds meer verbonden te voelen met mezelf, met anderen en met het grotere geheel.

Ervaringsdeskundigheid

Mijn innerlijke reis heeft geleid tot ervaringsdeskundigheid rondom thema’s zoals (omgaan met) chronische ziekte, hoogsensitiviteit, burn-out, rouw, vroegkinderlijk ontwikkelingstrauma en Vrouw Zijn. Om zelf tot duurzaam herstel te komen, is het herstellen van mijn relatie met mijn lichaam essentieel geweest. Dit heeft mij zoveel kwaliteit van leven teruggegeven. Ik kwam weer in contact met mijn natuurlijke staat van Zijn. Met mijn innerlijke rust, levendigheid, veerkracht en speelsheid. Ik voel me vitaler en meer in balans. En….. Ook ik blijf nogsteeds mens. Het blijft ook voor mij  een weg van steeds weer opnieuw beoefenen. Het proces verdiept zich elke keer weer. Dus verwacht vooral een therapeut die naast je loopt, niet iemand die pretendeert alles te weten.

Wie ben ik als therapeut en persoon?

Ik zou mezelf omschrijven als: 
Een echt mensenmens. Door mijn warme, open en onvoorwaardelijke houding weet ik feilloos een uitnodigende plek te creëren waar echte ontmoeting kan plaatsvinden en mensen zich gehoord en gezien voelen. Een plek waar mensen zichzelf kunnen zijn én naar zichzelf kunnen kijken.
Daarnaast zou ik mezelf avontuurlijk noemen. Ik daag mezelf graag uit, ben ondernemend, ik neem graag de geitenpaadjes en houd van afwisseling en dynamiek.

Hoe anderen mij omschrijven:
Open en warm hart. Onvoorwaardelijk.
Diepzinnig.
Idealistisch en daadkrachtig.
Doortastende eerlijkheid. Trouw aan waarheid.
Zo stevig en standvastig als een rots. Je bent er en blijft.
Jeugdige, speelse energie. Luchtig, drager vanuit lichtheid. Onderzoeken met een glimlach.
Oude ziel wijsheid.